Ordinea Ecleziastică

Ordinea Ecleziastică

Ordinea ecleziastică a bisericii noastre își are originea în ordinea ecleziastică formulată de Sinodul Național din Dort al Bisericilor Reformate din Țările de Jos în anul 1618-1619. De-a lungul timpului ordinea ecleziastică a avut parte de mici modificări pentru a fi adaptată la unele circumstanțe istorice care s-au schimbat.

Libertatea religioasă și judecata divină

Întreagă epocă a modernității noastre se desfășoară sub stindardul revoluției franceze: ”liberté, égalité, fraternité!” Această libertate pe care o avem în societate se reflectă și în domeniul religios: avem libertate religioasă, fiecare poate să creadă ce vrea și să practice orice credință dorește. Dar cum se împacă această libertate religioasă cu rolul lui Hristos ca rege și judecător al universului?

Întrebări legate de catedrala ”mântuirii neamului”

Această catedrală este o construcție care va avea consecințe negative, nu pentru bugetul național, nici pentru numărul spitalelor, ci consecințe negative pentru viața spirituală a oamenilor din București. Nu este proiectul religios de care oamenii să aibă nevoie. Măgulește orgoliile clerului, oferă o falsă speranță națională, dar va avea consecințe negative pentru credința oamenilor.