Dăruire și rugăciune

Predica de duminică dimineața din Romani 15 la Biserica Evanghelică Reformată. Rev. Mihai Corcea

Din păcate societatea noastră cunoaște doar două moduri de a se relaționa cu biserica. Ori te călugărești și toată viața se reduce la chestiuni bisericești. Ori ești om normal și mergi la biserică cel mult de două ori pe an. Dar în Romani 15 vedem o relaționare și o implicare diferită în viața bisericii pe care Pavel o cere de la creștini. Creștinii au datoria să susțină biserica prin dăruire și rugăciune.

Biserica înființată de Hristos prin apostoli nu este o biserică ”de stat” în care guvernul să se amestece în relația dintre creștini și biserică. Guvernul care colectează taxe și apoi plătește biserica duce la o pervertire de ansamblu a vieții religioase: (1) Guvernul începe să manipuleze societatea prin biserică (2) Biserica începe să caute favorurile guvernului (3) Credincioșii nu mai dăruiesc bani la biserică pentru că o văd ca pe o instituție a statului.

Biserica înființată de Hristos prin apostoli nu este o decorațiune culturală de care îți aduci aminte de două ori pe an. Creștinii sunt chemați să participe în fiecare duminică la închinarea bisericii și să se roage în fiecare zi pentru biserică. Rugăciunea pentru biserică ne ajută să nu fim oameni dezechilibrați și înrobiți de circumstanțele trecătoare ale vieții noastre. Rugăciunea este cea mai importantă parte a recunoștinței noastre față de Dumnezeu, este principalul mod în care se manifestă credința adevărată.

Pentru mai multe predici puteți vizita canalul de YouTube.