Înșelăciunea religioasă

Predica de duminică la Biserica Evanghelică Reformată din Romani 16. Rev. Mihai Corcea

Pentru mai multe predici puteți vizita canalul de YouTube.

De multe ori suntem naivi și ușor de înșelat. Sunt anumite lucruri care ne iau ochii și ne scurtcircuitează mintea. Imagini sau cuvinte false, o impresie pe care ne-o facem, aparențele – sunt lucruri care ne înșeală, ne fac să gândim și să acționăm în greșit. Și lucrul acesta nu este valabil doar când vine vorba de înșelăciuni financiare și furt de identitate – ci naivitatea noastră se vede de multe ori și în sfera religioasă, în ce privește credința noastră.

În domeniul religios sunt multe cuvinte și imagini care ne iau ochii, ne rup firul gândirii și ne înșeală. Pavel ne învață să ne ferim de cei ce aduc învățături străine față de cele ce au fost date de apostoli. Nu contează cine sunt acei oameni și ce pretenții au.

Nu doar că avem dreptul să îi respingem pe cei ce promovează o învățătură diferită, fie ei episcopi și papi, ci avem chiar obligația să facem lucrul acesta. Avem obligația să respingem pe oricine vestește lucruri contrare Scripturilor, nu doar papi și episcopi, fie ei și îngeri și apostoli.