Rugăciune pentru Ucraina

Dumnezeu Tatăl, creator al cerului și al Pământului,

Dumnezeu Fiul, mântuitor al lumii,

Dumnezeu Duh Sfânt, sfințitor al celor credincioși,

Sfântă, binecuvântată și slăvită Treime,

Doamne, Te rugăm, ai milă de noi!

Domnul nostru Iisus Hristos, Mântuitor și Rege al bisericii, Tu Doamne, Păstorul cel Bun care și-a dat viața pentru oile Tale, îngrijește-ne și păzește-ne în această lume plină de pericole.

Ne rugăm pentru oamenii care suferă în războiul din aproprierea noastră în Ucraina. Te rugăm să le dai alinare în providența Ta, ca prin harul comun al medicinei și al puterii armelor să aibă parte de protecție.

Doamne privind la distrugerea și suferința cauzată de război ne dăm seama că mândria, mânia și egoismul care pornesc războaie sunt și în inima noastră. De aceea te rugăm să ne dai înțelepciune să urâm nu doar păcatul altora ci și păcatul nostru. Dă-ne putere ca după cum dorim ca alții să se oprească din păcatul lor și noi să ne dorim să ne oprim din păcatul nostru.

Ne rugăm pentru pacea lumii și pentru liniștea Bisericii Tale. Doamne Tu ne spui că de la Tine primim o împărăție sfântă de neclintit, de aceea te rugăm să ne dai încredere în tine chiar dacă suntem înconjurați de o lume care se clatină. Doamne, Te rugăm, păstrează credința și speranța Bisericii Tale în aceste circumstanțe dificile.

Tată ceresc, chiar dacă ar fi să trecem prin valea umbrei morții, ajută-ne să nu ne temem de nici un rău știind că Tu ești cu noi. În fața suferinței și a morții, prin Duhul Tău cel Sfânt adu-ne aminte de promisiunile Tale. Lucrează în inima noastră încredere în ziua învierii din morți și a revenirii Domnlui Iisus Hristos,

Pentru slava Ta și mântuirea noastră,

Amin