Ca si crestini reformati, marturisim impreuna cu crestinii de pretutindeni si din toate timpurile crezurile istorice ale bisericii: Crezul Apostolic, Crezul Niceo-Constantinopolitan si Crezul Atanasian. Credem si marturisim doctrina Sfintei Treimi si a divinitatii Domnului nostru Iisus Hristos.

In alte privinte, dorim reformarea credintei crestine pentru inlaturarea doctrinelor medievale sau bizantine care aduc obscuritate in pietatea crestina si indeparteaza credinta de la standardul apostolic si antic. Imbratisam traditia in subordonarea Sfintei Scripturi si consideram ca orice invatatura sau decizie luata de biserica in epoca post-apostolica trebuie evaluata de biserica conform Scripturii care este standardul suprem. Aceste reforme sunt redate in standardele confesionale ale Reformei Protestante intitulate "Cele Trei Forme de Unitate" pe care le marturisim deoarece le consideram a fi un sumar drept al mesajului Scripturii: Marturisirea Belgiana, Catehismul de la Heidelberg si Canoanele Sinodului din Dort.

Biserica noastră funcționează după ordinea ecleziastică formulată inițial acum 400 de ani la Sinodul din Dort (1618-1619) cu anumite modificări datorită unor schimbări în circumstanțele istorice.