Absolvire și Ordinare

După o perioadă de studiu de 3 ani de zile, am absolvit studiile de masterat (divinitatis magisterium) la Seminarul Teologic Westminster din California, Statele Unite in mai 2016. Îmi voi aduce aminte întotdeauna de anii petrecuți studiind cu acești profesori, nu doar pentru că am primit multe informații de la ei dar și pentru că sunt un model de credință și slujire. 

După absolvire seminarului a urmat o perioadă de pregătire pentru examenul de ordinare care a avut loc pe data de 19 iulie 2016. Acestă examinare susținută în fața delegaților Classis Southwest al Bisericilor Reformate Unite a fost un examen oral ce a durat 4 ore și a acoperit 8 domenii: slujirea pastorală, cunoștințele biblice, traducere și exegeză din ebraică și greacă, cunoașterea mărturisirilor de credință, teologie sistematică, istoria bisericii, etică și ordinea eclesiastică. 

Ca urmare a susținerii, cu ajutorul Domnului, a acestei examinări, am fost ordinat (hirotonisit) ca slujitor al cuvântului în Biserica Reformată Unită din San Diego cu însărcinarea specifică de a înființa o biserică reformată confesională în București. 

La scurt timp după ordinare m-am întors împreună cu soția mea în România unde am început pregătirile pentru înființarea Bisericii Evanghelice Reformate din București.

Rev. Mihai Corcea                                                                                                                           Pastor, Biserica Evanghelică Reformată București