Introducere în Istoria Bisericii

nic.png

La Biserica Evanghelică Reformată București tocmai am încheiat un curs de introducere în istoria bisericii. Am parcurs cele 20 de secole de creștinism în 20 de sesiuni de studiu.

Istoria bisericii este istoria noastră, o istorie de familie. Cu bune și cu rele, ne descoperim înaintașii de la care avem multe de învățat. Uneori învățăm cum să facem, alteori cum să nu facem. Studiul istoriei bisericii este o disciplină biblică, deoarece Scriptura în Evrei 13:7 ne îndeamnă să ne aducem aminte de înaintașii noștri.

Deși 20 de sesiuni de studiu pot să ofere doar o cunoaștere limitată, scopul cursului a fost familiarizarea cu creștinii trecutului și interacțiunea cu unele din scrierile lor. Împreună am citit teologi din toate epoci, ascultându-le ideile exprimate prin propriile lor cuvinte.

Această călătorie prin istoria bisericii ne face să apreciem Biserica lui Hristos care este una, sfântă, catolică și apostolică. În același timp, devenind mai familiarizați cu erorile trecutului, apreciem tot mai mult tradiția noastră reformată.

Mai jos puteți viziona cele 20 de sesiuni de studiu