Este Biblia mitologie sau istorie?

Toate cuvintele Scripturii sunt cuvintele lui Dumnezeu, cuvintele pe care Dumnezeu le alege ca să se reveleze pe Sine și să ne reveleze intervenția Sa în istoria mântuirii. Dumnezeu alege aceste cuvinte din vocabularul autorilor umani prin faptul că îi călăuzește prin Duhul Sfânt să scrie aceste lucruri.

Toate cuvintele Scripturii sunt cuvintele oamenilor dar și cuvintele lui Dumnezeu. Cu toate acestea, nu toate cuvintele alese de Dumnezeu sunt la fel. Revelația aceasta nu are loc în epoca modernă, ci este o revelație într-un limbaj antic, într-un registru narativ care relatează istoria într-un mod diferit.

Istoria antică se relatează de multe ori printr-o narațiune modelată literar, printr-o narațiune care include multă hiperbolă – lucruri înțelese și așteptate în vremea aceea. Noi în epoca modernă avem o separare între artă și istorie care nu exista atunci. Ar fi eronat să citim istoria Bibliei având așteptări istorice moderne. Scriptura ne oferă o istorie modelată de arta antică a narațiunii

În continuare puteți urmări un fragment dintr-o dezbatere interconfesională despre aceste lucruri: