3 motive pentru care vaccinul nu este ”semnul fiarei”

Interpretările greșite ale Bibliei pot avea urmări fatale, nu doar când este vorba de viața spirituală a omului ci și atunci când este vorba de viața trupească.

Speculațiile recente legate de faptul că vaccinul ar fi ”semnul fiarei”, sau vreo altă grozăvie prezentată în cartea Apocalipsa, sunt speculații lipsite de logică și coerență biblică. Am auzit astfel de speculații în ramurile fundamentaliste ale bisericilor ortodoxe și neoprotestante.

În această postare vă ofer 3 motive pentru care vaccinul nu este semnul fiarei ci mai degrabă darul lui Dumnezeu. Aceeași explicație o puteți găsi în materialul video inclus mai jos.

  1. Vaccinul și medicina sunt darurile lui Dumnezeu pentru oameni, după cum și Iisus a spus că omul bolnav are nevoie de doctor (Marcu 2:17). Vindecările făcute de Iisus și apostoli nu au avut ca și scop rezolvarea problemei medicale de pe Pământ ci au fost semne care adevereau identitatea lui Hristos și mesajul Evangheliei. În providența Sa, pentru problemele noastre medicale Dumnezeu folosește medicina, la fel cum pentru problemele noastre de foame folosește brutarii. Doar pentru că Iisus a înmulțit mâncarea acum 2000 de ani nu înseamnă că brutăriile ar fi de la diavolul. Dimpotrivă, acestea sunt toate darul lui Dumnezeu, mijloace folosite de Dumnezeu în providența Sa, căile prin care ne oferă ”pâinea cea de toate zilele” pentru care ne rugăm, dar și sănătatea pentru care ne rugăm.

  2. Vaccinul nu a fost inventat nici de Stalin, nici de Uniunea Europeană, nici de USR sau alt partid, ci vaccinul a fost inventat de un creștin. Edward Jenner a fost un om de știință dar și creștin practicant care credea că Biblia este adevărată. Vaccinul nu este ”arma diavolului” ci rodul muncii unui creștin care și-a urmat vocația primită de la Dumnezeu.

  3. Vaccinarea nu este ceva nou, nici măcar vaccinarea obligatorie nu este ceva nou. De aproape 200 de ani există legi pentru vaccinare obligatorie. Așa vedem lipsa de logică în orice speculație că legile de acum care cer vaccinarea pentru anumite activități ar avea vreo semnificație escatologică. Asta se întâmplă de 200 de ani, nu are nici o legătură cu Apocalipsa, ci cu măsurile luate de guverne pentru a limita numărul de morți de 200 de ani.