Cine este David VanDrunen?

Au mai rămas 2 luni până la conferința anuală a bisericii noastre. Cu această ocazie doresc să vă prezint invitatul special de la această conferință. Din această introducere veți putea înțelege de ce l-am invitat pe David VanDrunen și cum ne va ajuta să navigăm dilemele contemporane în societatea românească din secolul 21.

L-am cunoscut pe David VanDrunen în 2013 când mi-a început studiile la Seminarul Teologic Westminster din California, unde Dr. Vandrunen predă etică și teologie sistematică. Am apreciat toate cursurile pe care le-a predat, dar specializarea sa principală este în subiecte precum etică, legea naturală, precum și relația dintre religie și cultură.

Contribuția lui David VanDrunen la aceste subiecte este dintr-o perspectivă unică deoarece analizează lucrurile nu doar din perspectiva teologică (PhD la Loyola University Chicago) ci și din perspectiva dreptului (JD la Northwestern University School of Law).

Preocuparea lui David VanDrunen ca teolog și jurist este ajutarea creștinilor să trăiască în contextul haotic al secolului 21 rămânând credincioși față de Legea și Evanghelia lui Dumnezeu, dar în același timp arătând dragoste și compasiune față de semenii noștri care sunt necredincioși. Trăim într-o epocă în care biserica și credința creștină nu mai sunt forța dominantă în societate și noi ca și creștini trebuie să găsim o cale de a trăi în acest context fără să ne compromitem valorile dar fără să fim lipsiți de dragoste față de semeni.

Cu alte cuvinte: cum poți să fii creștin și credincios lui Dumnezeu într-o societate care seamănă mai mult cu păgânismul secolul 1 decât secolele de apogeu al creștinismului în Europa?

În cadrul conferinței vom avea oportunitatea nu doar să ascultăm prelegerile lui David VanDrunen ci și să adresăm întrebări specifice pentru a primi un sfat adaptat la situația noastră. Deși fiecare societate este unică, România este din multe puncte de vedere ”în urmă” cu păgânizarea ce este mult mai ”avansată” în Apus. Deși suntem în urmă, se pare că recuperăm cu pași rapizi. Tocmai de aceea putem învăța din experiența și sfaturile creștinilor din Apus care deja experimentează provocările pe care noi le vom experimenta peste câțiva ani.

Dacă aveți un interes legat de aceste subiecte și doriți să petreceți o zi alături de invitații noștri, vă învităm să vă înscrieți la conferința din 11 iunie folosind formularul disponibil la acest link.