p.entry-more-link a:before { content: 'Citește' !important; }

Născuți în legământ?

Nimeni, niciodată, nicăieri, nu a avut o relație neutră, autonomă sau voluntară cu Dumnezeu. Adam a fost creat în legământ și toți oamenii de după el se nasc în legământ. Omul nu decide dacă sau cum are de-a face cu Dumnezeu. Dumnezeu este cel care stabilește legământul, cadrul în care în mod inevitabil omul are de-a face cu Dumnezeu.

Calviniștii din secolul 6

Nu este nimic ”calvinist” cu privire la doctrina predestinării ce a fost inclusă în mărturisirile de credință reformate din secolul 16. Este pur și simplu perspectiva augustiniană care a existat de-a lungul timpului în biserică, dar care în Evul Mediu târziu a început să fie marginalizată.

Problema misticismului în trezirile religioase

”Calvinismul” nu este ca o pastilă teologică ce te vindecă de orice boală a heterodoxiei. În cazul lui Edwards, vedem cum ”calvinismul” său coexistă cu o infecție a panenteismului și a misticismului. Scopul acestui articol nu este să îndemne evitarea lui Edwards, ci să croiască o cale pentru o utilizare temparată, critică și constructivă a operei sale.

De ce ne închinăm așa?

Dacă vizitezi biserica aceasta s-ar putea să te întrebi de ce ne închinăm așa. S-ar putea să te întrebi de ce lipsesc unele lucruri pe care le-ai văzut în alte biserici sau de ce facem lucruri pe care nu le-ai văzut în alte locuri. În continuare doresc să ofer o scurtă introducere a liturghiei reformate enumerând 5 principii care explică de ce ne închinăm așa: